In balans - Relatie
Een reactie plaatsen

Jaloerse poes

Iedereen is wel eens jaloers. En dat is best oké. Een beetje jaloers zijn is zelfs heel normaal. Het is een teken dat je de andere niet kwijt wil en graag ziet. Maar er zijn wel grenzen. Wanneer wordt jaloezie onredelijk?

Als je voortdurend wil weten waar je partner uithangt of mee bezig is, als je hem of haar constant verdenkt van ontrouw of wanneer je voortdurend bang bent dat de andere iemand anders leuker zal vinden dan jij, is er een probleem.

In het najaar van 2016 vulden meer dan 80000 mensen onze online jaloezietest in. Uit de resultaten bleek dat wij met z’n allen toch behoorlijk jaloers zijn.

  • 44 % heeft het soms moeilijk als zijn/haar vriend(in) iets zonder hem/haar doet.
  • 56 % wil vaak of altijd weten waar zijn/haar vriend(in) is.
  • 32 % wil soms of vaak niet – dat zijn/haar vriend(in) omgaat met mensen van het geslacht waar hij/zij op valt.
  • 63 % laat graag aan iedereen merken dat zijn/haar vriend(in) van hem/haar alleen is.

Kan je wat doen aan jaloezie? Ja! Jaloers gedrag ontstaat vaak uit onzekerheid en een laag zelfbeeld. Probeer je zelfvertrouwen dus wat te boosten en praat met je partner. Je kan betere afspraken maken zodat het voor jullie beide duidelijker wordt wat kan en wat niet kan. Is jouw partner de jaloerse poes? Probeer zijn of haar jaloerse gedrag niet angstvallig te vermijden, voel je niet schuldig en ga niet altijd in op zijn of haar eisen.

Ben jij zelf een jaloerse poes? Doe de jaloezietest op www.horenzienenpraten.be.

Geef een reactie