Geen categorie, Maatschappij
Een reactie plaatsen

The Empty Shop

De stralende lentezon van de afgelopen dagen heeft onze wollen truien en dikke vesten verbannen, frisse zonnejurkjes en kleurrijke stofjes komen in de plaats! De zomer is in aantocht! Maar passen alle rokjes en bloesjes nog? Dragen we eigenlijk alle ensembles die in onze kast hangen wel? Je kent het vast, iedereen heeft zo’n paar miskopen in de kast hangen. Prachtig in het pashokje, thuis ben je al meteen wat minder enthousiast. En dan verdwijnt dat mooie kledingstuk naar de donkerste hoeken van jouw kleerkast…

Curieus Limburg opent op 14 april 2017 ‘The Empty Shop’ in Galerij De Ware Vrienden in Hasselt. Iedereen kan tot 14 april kledij, schoenen, accessoires, … doneren. Een mooie rok die niet meer past, een chique pak of een prachtig paar schoenen die je niet meer draagt … Alles is welkom. Curieus Limburg geeft deze stukken nieuw leven. En de opbrengst gaat integraal naar “Hongersnood 12-12”.

17553942_1285836924857761_3569157083989980940_n

Tine Jans (25) deed alvast een lenteschoonmaak in haar kleerkast en doneerde voor het goede doel!

Wat vind je van ‘The Empty Shop’?

“Ik vind ‘The Empty Shop’ een superleuk concept. Je merkt dat steeds meer en meer mensen online kleren weggeven, ruilen, verkopen, … Ook de ouderwetse kledingcontainers blijven opleveren. Het is duidelijk dat mensen kleren in overvloed hebben. Daarom is het zo fijn dat Curieus Limburg hierop inspeelt en met een toffe insteek geld inzamelt en deze landen steunt.”

Heb je al eens vaker iets voor het goede doel gedaan?

“Ik probeer zowel financieel als via acties geregeld goede doelen te steunen. Zo kies ik altijd een goed doel tijdens de warmste week van StuBru, steun ik mijn vrienden wanneer zij een actie op poten zetten en probeer ik mensen te sensibiliseren rond de vluchtelingenproblematiek. Hiervoor trok ik vorig jaar zelfs naar de Westelijke Sahara en bezocht ik daar een vluchtelingenkamp.”

Heb je zelf ook kleren gedoneerd aan The Empty Shop?

“Jazeker! Ik heb mij al meerdere malen voorgenomen om mijn kleren op te ruimen, mijn kleerkast onder handen te nemen en alles weg te doen wat ik niet meer draag. Maar de zin om er aan te beginnen ontbrak vaak. Dit evenement heeft mij over de streep getrokken. Ik ben – eindelijk – tot actie gekomen! Ik doneerde een hoop kleren, accessoires en schoenen.”

Wat was je gevoel daarbij?

“Na het opruimen van mijn kast voelde ik mij opgelucht. Eindelijk had ik de tijd en de energie gevonden om eraan te beginnen en dit ook af te maken. Oef! Een week later ging ik deze kleren doneren en ook dit was een onbeschrijfelijk gevoel. Ik had zelfs wat kriebels in mijn buik. Ik ging mensen blij maken met mijn kleren. Mijn kleren, die in dat donkere hoekje van de kast lagen, kregen nu een nieuw bestaan. En verder nog … ik had daarbij zelfs het goede doel gesteund!

Ik hoop dat andere mensen mijn goede voorbeeld volgen en ook leuke kleren zullen doneren.”

Waarom vind je het belangrijk dat anderen ook kleren doneren?

“Of mensen kleren willen doneren, is natuurlijk hun eigen keuze. Maar waarom twijfelen? We hebben allemaal meer kleren in onze kast hangen, dan we nodig hebben en effectief aandoen. Waarom dan niet anderen helpen door zelf wat minder te hebben!? Een kleine daad, voor een groot resultaat!”

Waarom zou je andere mensen aanraden om naar het evenement te komen?

Hiervoor heb ik 3 woorden: “Shoppen zonder schuldgevoel!”. Je kan een pronkstuk op de kop tikken en tegelijkertijd het goede doel steunen. Van een win-win situatie gesproken!

En sterker nog … het werkt! Tijdens het laatste weekend van maart 2017 vond ‘The Empty Shop’ plaats in Mechelen. De opbrengst telde maar liefst 8000 euro. Dit geld werd geschonken aan Natuurpunt en zij plantten hiervan meer dan 2500 bomen. Ga dus zeker een kijkje nemen in de winkel in Hasselt en steun hun goede doel!”

Geef een reactie