Geen categorie
Een reactie plaatsen

Gezond en fijn leven, dat hoeft niet ingewikkeld te zijn!

Genk – Op vrijdag 9 juni organiseert VIVA-SVV: ‘(on)gewoon vrouw’, een festival voor vrouwen met inspirerende sprekers en toffe workshops. Als eerste (on)gewoon vrouw presenteren wij jullie: Martine Prenen. Op 9 juni geeft Martine een workshop rond mindfulness, geluk en gezondheid. Een gesprek met dé happiness coach.

Hoe wordt een model/tv-presentatrice een gezondheidsconsulente? Vanwaar deze carrièreswitch?

Martine: “Mijn eerste carrièredroom was balletdanseres, maar mijn lichaam liet het niet toe om verder te gaan. Toen begon ik met modellenwerk. Via een contact kwam ik in de televisiewereld terecht. Het liefst deed ik reporterwerk, als ik Tom Waes bezig zie, heb ik een gezonde jaloezie! Maar voor zo dingen was er in die tijd geen budget bij de VRT. Mijn honger naar “diepgang” kreeg ik niet gestild in de media. Ik trok terug naar de schoolbanken. Ik volgde de opleiding voedingsdeskundige en later specialiseerde ik me nog drie jaar als gezondheidsconsulente. Gezond en fijn leven, dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dat is mijn rode draad door al mijn boeken, lezingen en workshops.”

Sta jij altijd zelf zo positief in het leven? Hoe ga jij om met ‘baaldagen’?

Martine: “Ik heb zeker baal-tijden, geen dagen. Ik kan mezelf niet een hele dag in kommer en kwel wentelen. Op mijn Youtube-kanaal ‘Mar10 minuutjes’ maakte ik onlangs een filmpje rond het onderwerp: ‘Hoe sta je positief in het leven?’ De grootste boodschap is: omdenken. Omdenken betekent uit iets negatief een positief verhaal halen. Ik heb het mezelf aangeleerd en ondertussen is het een automatisme.”

Met het boek ‘ME-TIME’ schreef je hét ultieme survivalboek voor drukbezette vrouwen om meer tijd voor zichzelf te nemen. Heb je een favoriete tip?

Martine: “De reden waarom ik ME-time schreef, is omdat ik merkte dat veel vrouwen zo druk bezig zijn om voor iedereen te zorgen: gezin, partner, familie, vrienden, buren, collega’s, .. maar veel vrouwen vergeten zichzelf. Als je niet zorgt dat je kan ‘tanken’, dan val je op een bepaalde moment stil en kàn je niet meer voor anderen zorgen. Een stressloos leven leiden is erg moeilijk in onze maatschappij. Zorg dat je ontlaadt, letterlijk ontstresst, stress die in je lijf blijft zitten verzwakt je hele lichaam. Een tip: ademhalingsoefeningen. De manier waarop je ademt kan al veel stress verhelpen.”

Jouw laatste verschenen boek is ‘Menopower’. Een ‘fuck you’ naar de menopauze?

Martine: “We hadden het inderdaad ook zo kunnen noemen! Toen ik in mijn menopauze kwam, dacht ik: ‘Help, wat is er met mij aan de hand?’ Daarom ging ik op onderzoek, ik sprak met artsen, gynaecologen, deskundigen.. Ik wil vrouwen de hand reiken naar informatie over dit taboe. 85% van de klachten kunnen we namelijk zelf counteren, maar je moet wel geïnformeerd zijn.”

“Whatever you do, make sure it makes you happy.” staat op jouw blog. Wat maakt jou gelukkig?

Martine: “Omringd worden door mijn gezin, vrienden en familie die mijn hart vullen. Daar word ik gelukkig van. Samen met coach Jacky De Forte filmpjes maken voor Mar10 minuutjes, daar word ik ook blij van. Daarnaast geeft de natuur mij rust en blijdschap, daarom heb ik bewust gekozen om te wonen op het platteland. Elke dag wandelen met onze honden, dat is voor ons drie altijd een groot plezier. ‘Count your blessings’, wees elke dag dankbaar.”

Wat verwacht je van het  (on)gewoon vrouw, ons inspiratiefestival voor vrouwen?

Martine: “Ik vind het altijd fijn om te ‘verzusteren’, nieuwe vrouwen ontmoeten en informatie uit te wisselen. Ik verwacht een hele fijne avond in een positieve sfeer met inspirerende ontmoetingen.”

Wil jij graag nog meer tips van Martine krijgen? Kom dan naar (on)gewoon vrouw, hét inspiratiefestival voor vrouwen. Schrijf je nu in!

Praktisch

Datum: vrijdag 9 juni 2017 | vanaf 18u tot middernacht
Locatie: C-Mine Genk | Evence Coppeelaan 91 | 3600 Genk
Inkom: €5 in voorverkoop | € 8 aan de kassa.
Voorverkooptot dinsdag 6 juni | schrijf je nu in! | betalingen gebeuren aan de kassa

Geef een reactie