Geen categorie
Een reactie plaatsen

Tania Poppe neemt je mee op een rollercoaster van een leven ‘Onder Druk’!

Genk – Op vrijdag 9 juni organiseert vrouwenvereniging VIVA-SVV ‘(on)gewoon vrouw’, een festival voor en door vrouwen. VIVA-SVV nodigt inspirerende vrouwen uit en laat jou genieten van tal van leuke activiteiten. Zo brengt Tania Poppe haar show ‘Onder Druk’ naar Genk. Poppe belicht vanuit alle mogelijke hoeken hoe we onszelf tot in het absurde toe wringen in een leven ‘Onder Druk’. Is het niet op je werk dan wel in je privéleven. Een unieke one-woman-show met een vette knipoog en een flinke dosis humor! Een gesprek met de theatermaakster.
T.Poppe - OnderDruk foto1ID-KIT Tania Poppe
Geboren op 4/12/1971
Gehuwd met Pieter
Moeder van Fons (13) en Marie (12)
Behaalde haar Master Drama op de befaamde school Studio Herman Teirlinck
Speelt theater, acteert, coacht en regisseert
Waar kwam jouw inspiratie vandaan voor het toneelstuk ‘Onder druk’?
Tania: “ Wat drijft ons in deze maatschappij? Het is een vraag die ik me al jaren stel. Ik ben er twee jaar geleden aan beginnen schrijven. Ik breng niet enkel een persoonlijk verhaal, maar een verhaal waar veel mensen zich in zullen herkennen. Veel mensen willen perfect zijn in alles wat ze doen, maar moet dat dan? Ik houd ze graag een spiegel voor.”
Hoe ga jij zelf om met ‘druk’?
Tania: “Het is voor mij ook een zoektocht. Perfectie zoeken in mijn job, de ideale echtgenote willen zijn, mijn kinderen goed opvoeden… Het is een hele klus om alle ballen in de lucht te houden. Vandaar dus de show ‘Onder druk’. Thema’s zoals burn-out, depressie, onzekerheden… Ik ga niets uit de weg. Op een luchtige manier en met een vleugje humor, weliswaar.”
Heb jij zelf ooit een burn-out of depressie gehad?
Tania: “Iemand in mijn naaste omgeving heeft een burn-out gehad, dus ik heb het van heel dichtbij meegemaakt. Het is ongelofelijk raar om dat te beleven. Iemand die zo diep in een put zit en zelf de uitweg niet meteen ziet. Het is hard.”
Hoe reageren mensen op jouw show?
Tania: “Veel mensen vinden de show heel herkenbaar. Ze moeten lachen, omdat het soms overdreven is. En er zijn mensen die er ook door geraakt zijn, omdat het confronterend is.”
Hoe bereid je jezelf voor op een optreden?
Tania: “Ik heb gigantisch veel zenuwen. Dagen op voorhand begint mijn hoofd al op volle toeren te draaien. Je wilt dat het goed is. Dus ironisch genoeg, zet ik mezelf dan ook onder druk. Ik ben dan ook niet te genieten voor een optreden, dat kan mijn gezin beamen.” (lacht)
Wat mogen vrouwen verwachten van jouw show tijdens (on)gewoon vrouw, inspiratiefestival voor vrouwen?
Tania: “Wat ze niet mogen verwachten zijn antwoorden. Theater houdt mensen een spiegel voor. Ik geef van alle mogelijke hoeken en kanten inzichten. Het is een verhaal van zoveel mensen in deze maatschappij die onder druk staan. Het zou mooi zijn als vrouwen door een andere bril leren kijken naar hoe ze in het leven staan.”

 

 

Mis deze inspirerende avond niet en schrijf je nu in! De eerste 1500 deelnemers ontvangen een mooie goodiebag!

Praktisch
Datum: vrijdag 9 juni 2017 | vanaf 18u tot middernacht
Locatie: C-Mine Genk | Evence Coppeelaan 91 | 3600 Genk
Inkom: €5 in voorverkoop | € 8 aan de kassa.
Voorverkoop: tot dinsdag 6 juni | Schrijf je nu in! | Betalingen gebeuren aan de kassa.

Geef een reactie