In balans - Relatie
Een reactie plaatsen

“Eerst jezelf graag zien vooraleer je kunt liefhebben!”

Genk – Op vrijdag 9 juni 2017 organiseren wij ‘(on)gewoon vrouw’, een festival voor vrouwen met inspirerende sprekers en boeiende workshops. Een van onze gastspreeksters en (on)gewoon vrouw is Patricia van Lingen. Patricia van Lingen is relatietherapeute en coach. Door de jaren heen ontwikkelde ze de relatietraining ‘Relateren doe je zo’ waarin ze vrouwen begeleidt naar een betere relatie met zichzelf en met anderen. In 2010 richtte ze de succesvolle ‘School voor Relaties’ op.

Patricia van Lingen

ID-kit

Geboren in 1959 in Stolwijk, Nederland
Samenwonend
Moeder van Dylan (32)
Volgde een opleiding tot relatietherapeute in binnen- en buitenland
Oprichtster van ‘School voor Relaties’ en schrijfster van ‘Relateren kun je leren’

 

 

Je hebt 7 jaar geleden de School voor Relaties opgericht in Gent. Wat is dat juist?
Patricia: “De School voor Relaties is een praktijk waar je terecht kan voor relatietrainingen. Ik heb vijftien jaar lang alle mogelijke opleidingen en workshops gevolgd om het model te ontwikkelen dat ik nu hanteer in mijn training ‘Relateren kun je leren’. We werken rond een liefdevolle relatie creëren met jezelf, waardoor je een magneet wordt voor anderen. Door heel veel praktijkgerichte oefeningen én huiswerk leer ik mensen nieuwe inzichten toe te passen in hun leven. Het klinkt cliché, maar je moet eerst jezelf graag zien vooraleer je kunt liefhebben.”

Wie kan er terecht bij jullie?
Patricia: “In 2010 heb ik de school opgericht voor vrouwen, maar sinds vorig jaar zijn ook mannen welkom bij ons. Mannen en vrouwen die single zijn, mensen die een relatie hebben, moeder-dochter, mensen die willen scheiden… Iedereen die wilt werken aan een soort relatie kan bij ons terecht.”

Veel vrouwen hebben het zo druk met te zorgen voor anderen, dat ze zichzelf vergeten lief te hebben. Welke tip heb je voor hen?
Patricia: “Durf te kijken en te zorgen voor jezelf. Je moet de verantwoordelijkheid nemen om jezelf graag te zien. Communiceer liefdevol, niet enkel met anderen, maar ook met jezelf.”

Je schreef het boek ‘Relateren kun je leren’, een opvallend pleidooi om opnieuw vrouw te durven zijn.  Waar gaat dit boek over?
Patricia: “Ik heb het boek geschreven op aanvraag van heel veel vrouwen. Veel vrouwen zijn immers het contact met hun eigen vrouwelijke kracht kwijtgeraakt. In het boek leer je op een volledig andere manier naar jezelf en je relatie te kijken.”

In het boek geef je tips over hoe je vastgeroeste patronen kunt doorbreken, de communicatie in je relatie kunt verbeteren en je innerlijke balans terugvinden. Welke tips wil je al verklappen voor de vrouwen die naar het (on)gewoon vrouw, inspiratiefestival komen?
Patricia:

  • Alles is projectie. Spiegel jouw ideaalbeeld niet af op hem. Hetgeen wat je in hem bewondert, zijn de dingen die nog te weinig ontwikkeld zijn in jezelf. Mijn boodschap: probeer hem niet te veranderen.
  • Vertraag. Maak contact met elkaar en denk terug aan wat je deed toen je verliefd was.
  • Communiceer op een liefdevolle manier. Mannen kruipen in hun schulp als ze bekritiseerd worden. Ga respectvol om met elkaar.
  • Durf je kwetsbaar op te stellen. Je moet niet altijd een sterke vrouw zijn die alles alleen doet. Stel je hart open voor een ander.
  • Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven, zit niet te wachten tot de ander verandert.

Je bent al 22 jaar relatietherapeute, zie je een evolutie in relaties?
Patricia: “Meer en meer jonge koppels komen bij mij aankloppen. Jonge dertigers die in een vastgeroeste relatie zitten. Iedereen heeft het steeds drukker en drukker en mensen kunnen de basis niet meer verbinden. Geld, carrière, druk sociaal leven, kinderen, intimiteit,… Het zijn allemaal dingen die we belangrijk vinden, maar moeilijk kunnen combineren. Op het inspiratiefestival geef ik wat inzichten die vrouwen hopelijk kunnen helpen om weer in balans te komen met hun vrouwelijke kracht.”

Wat verwacht je van het  (on)gewoon vrouw, inspiratiefestival voor vrouwen?
Patricia: “Ik laat me graag verrassen!“

Mis deze inspirerende avond niet en schrijf je nu in! De eerste 1500 deelnemers ontvangen een mooie goodiebag!

Praktisch

Datum: vrijdag 9 juni 2017 | vanaf 18u tot middernacht
Locatie: C-Mine Genk | Evence Coppeelaan 91 | 3600 Genk
Inkom: €5 in voorverkoop | € 8 aan de kassa.
Voorverkooptot dinsdag 6 juni | schrijf je nu in! | betalingen gebeuren aan de kassa

Geef een reactie