Geen categorie
Een reactie plaatsen

Hip & trendy: Upcycling!

Alken – Tijdens (on)gewoon vrouw, inspiratiefestival kan je deelnemen aan een workshop Upcycling. Een gesprek met upcycling-goeroe en lesgever Jeroen Boogaerts (30) van Bodegaz. Hij is steeds op zoek naar wegen om oude of zelfs kapotte spullen een tweede leven te geven. Uit recuperatie maakt hij ludieke objecten en originele interieuraccessoires.

 
Waarom ben je gestart met upcycling?
Na mijn 7e jaar Decor en Standenbouw wilde ik verder gaan studeren. Mijn kot en studies moest ik zelf financieren. Gelukkig was ik creatief en heb ik met weinig middelen mijn kot kunnen inrichten.

 
Wat is je favoriet object dat je al ontworpen hebt met upcycling?
Mijn favoriet ontwerp, is ook meteen mijn allereerste ontwerp: een lampofoon. Een combinatie van een oude bureaulamp en een oude telefoon met een draaischijf (zie foto). Ondertussen heb ik er zo al meer dan 40 gemaakt. Ze zijn zeer populair bij onze klanten in atelier Bodegaz.

 
Wat doen jullie zoal met atelier Bodegaz?
Bij Bodegaz focussen we ons op duurzame interieurvormgeving. Wij werken met drie medewerkers en momenteel verkopen we in een 7-tal winkels onze producten. De grootste klanten zijn horecazaken en gemeenschapsruimten. Daarnaast geven wij workshops upcycling aan volwassenen en kinderen.

 
Upcycling is momenteel heel hip, hoe komt dit?
Mensen staan meer en meer stil bij het milieu. Upcycling is ook hip omdat je met weinig budget iets creatiefs kunt maken, een big issue in onze consumptiemaatschappij. Hopelijk kan het ook echt mensen hun gedrag doen veranderen: minder weggooien, meer hergebruiken. Bovendien is het ontspannend om zelf dingen te maken.

 

Wil je zelf aan de slag? Kom dan naar (on)gewoon vrouw! Samen met Jeroen maak je een leuke kaarsenhouder uit afvalhout! Schrijf je nu in voor hét festival van het jaar.

Praktisch

Datum: vrijdag 9 juni 2017 | vanaf 18u tot middernacht
Locatie: C-Mine Genk | Evence Coppeelaan 91 | 3600 Genk
Inkom: €5 in voorverkoop | € 8 aan de kassa.
Voorverkoop: tot dinsdag 6 juni | schrijf je nu in! | betalingen gebeuren aan de kassa

Geef een reactie