Geen categorie
Een reactie plaatsen

Verwen je baby met een heerlijke massage

Hasselt – Wil je je baby’tje eens verwennen met een heerlijke babymassage? Weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Bang om iets verkeerd te doen? Geen nood, onze sessies babymassage helpen je op weg naar een leuke, innige band met je kindje. Vroedvrouw Eleni vertelt er alvast wat meer over.

foto eleni

vroedvrouw Eleni

Wat is babymassage?
Eleni: “Bij babymassage gaat het om het creëren van een rustig, intens moment met je baby, waarin huidcontact en positieve prikkels belangrijk zijn. Je masseert de baby op een zachte manier, geen krachtinspanning, maar eerder strelende bewegingen.”

Wat zijn de voordelen van babymassage?
Eleni: “Je stelt je volledig open voor je baby: fysiek, door de zacht strelende bewegingen en het huidcontact en emotioneel, door je kindje te observeren en in te spelen op hoe je baby op een bepaalde handeling reageert. Dit creëert een innige band. Je stimuleert de spierontwikkeling en de doorbloeding van de huid. Je baby voelt, ziet en hoort je en leert reageren op deze prikkels.”

Vanaf welke leeftijd kun je eraan beginnen en tot welke leeftijd?
Eleni: “Dat kan eigenlijk al vanaf de geboorte. Tijdens de eerste dagen mag je zo’n massage niet te lang rekken, aangezien je baby snel afkoelt. Maar bijvoorbeeld enkele minuten voor of na het badje kan je baby heel fijn vinden (let dan wel op dat je je baby goed bedekt of nog niet volledig uitkleedt). Geleidelijk aan kan je de massage dan wat uitbreiden. Wil je liever in groep babymassage volgen, dan wacht je best tot 6 weken. Je baby is dan al wat steviger en heeft het minder snel koud.”

Hoe vaak en hoe lang mag je masseren?
Eleni: “Dat kan gerust dagelijks. Afhankelijk van de leeftijd van je baby begin je eerst met 5 minuutjes, best tussen twee voedingen. Als je merkt dat je baby het aangenaam vindt en niet meer zo snel koud krijgt, dan kan je de massage uitbreiden tot maximum 20 minuten. Kies een moment waarop jij als mama rustig bent, zodat je een aangenaam en rustgevend moment kan creëren met je baby.”

Heb je massagemelk of- olie nodig?
Eleni: “Je gebruikt een natuurlijke massageolie, zonder parfum en dergelijke. Je kan bijvoorbeeld bij de apotheek een flesje niet-geparfumeerde amandelolie vragen. Er is ook massageolie van de gekende babymerken, maar deze zijn zeker niet beter dan een neutrale, natuurlijke olie.”

Wat leer je tijdens de sessies babymassage?
Eleni: “Je leert stap voor stap hoe je je baby best masseert. Eerst de beentjes en de voetjes, nadien de armen en de romp, het gezichtje en om af te sluiten de rug. Tijdens deze sessies wordt er rekening gehouden met de behoeften van elke baby. Merk je dat je baby een bepaalde aanraking niet leuk vindt, dan sla je deze gewoon over.
Wij leren je de basistechnieken en jijzelf en je baby bepalen wat er op dat moment tijdens de babymassage voor jullie beiden aangenaam is.”

Workshops ‘Babymassage’
Hasselt, CC Hasselt, Kunstlaan 5: woensdag 11 oktober en 13 december
Houthalen-Helchteren, CC Casino, Varenstraat 22a: donderdag 12 oktober en 14 december.

Schrijf je nu in!

Geef een reactie