In balans - Jij
Een reactie plaatsen

En nu… ik!

Maandag: de dochter naar de dansles brengen. Dinsdag: manlief heeft basketbaltraining. Woensdag: overwerken op kantoor. Donderdag: een cake bakken voor de traktatie in de klas. Vrijdag: je beste vriendin helpen verhuizen. Zaterdag: de tweeling afzetten bij de scouts. Zondag: op bezoek bij oma en opa. En wanneer staat er iets puur voor jezelf in je agenda?

 

Zonder schuldgevoel

Het is zo makkelijk jezelf te verliezen in de mallemolen van elke dag. Uiteraard doe je alles met liefde. Je bent nu eenmaal een supervrouw, en al zeker volgens je partner, vrienden en/of kroost. Maar tijdens een propvolle week vol deadlines en huishoudelijke to do’s is het toch niet meer dan logisch dat ook jij even moet bekomen?

Laat dat nu echter voor velen zo moeilijk zijn: voor zichzelf durven kiezen, zonder schuldgevoel. Dat de afwasmachine niet eerst werd uitgeladen. Dat je één voetbalmatch aan de zijlijn mist. Geloof me, dat afwasmachine wacht op je. De tijd niet zozeer. Weet dat je jezelf niet altijd moet verantwoorden wanneer je voor jezelf kiest.

Bewustwording

Je doet het onmogelijke. Je holt jezelf voorbij. En dan zeggen wij dat zelfs dat niet oké is. Auwch. Maar zeg nu zelf, hoe goed voelt het wanneer je even een frisse neus haalt? Hoe hard glimlach je achter je stuur na een avondje uit? Precies. Het is in die uitzonderlijke, heldere momenten dat je aan heel je lijf voelt dat je er zo’n nood aan hebt. Dat je beseft dat je bewust met je tijd moet omgaan. De uitdaging? Dat besef omzetten in concrete agendapunten. Vind je het moeilijk om een moment voor jezelf te vinden? Kijk dan eens rondom jou: je omgeving lijkt er wel in te slagen, niet? Een extra voordeel van me-time bewust inplannen: je ziet dat er nog voldoende tijd rest voor alle andere zaken.

Praatjes vullen geen agendagaatjes

Voor alles is er een eerste keer. Laten we het dus even samen doen:

Neem je agenda (digitaal of papier) bij de hand. Bedenk wat je graag nog eens wil doen. Iets actiefs, een nieuw boek starten of liever mediteren? Up to you! Kies nu een moment in de komende week en schrijf het neer. Pssst: een hartje errond tekenen is toegestaan. Ziezo. Dat voelt fijn! Je kijkt er vast nu al naar uit?

Dus, zaterdag: terwijl de tweeling naar de scouts is, plan jij een namiddagje voor jezelf. Zeg nu zelf, zo vreemd zou het niet zijn, toch?


 

Het moet geen nieuwjaar zijn om met goede voornemens te starten. Schrijf je nu in voor een van onze sportclubs en maak werk van je me-time! Nood aan een babysit? Die vind je hier!

Geef een reactie