Lekker koken
Een reactie plaatsen

Gezonde paasbrunch

De paasdagen staan weer voor de deur. Een tijd van gezellig samenzijn maar ook van hopen chocolade en overvloedige paasbuffetten. Hoe kan je maximaal genieten zonder die extra kilo’s aan te komen? Hieronder volgen enkele tips voor een gezellige en gezonde paasbrunch.

 

Doe je paasinkopen zo dicht mogelijk bij Pasen zelf. Zo kom je minder snel in de verleiding om op voorhand overvloedig te eten. Maak een boodschappenlijstje en koop enkel de voedingsmiddelen die je nodig hebt.

Kies voor volkoren en bruine broodjes in plaats van wit. Bruin brood bevat meer vezels waardoor je sneller een verzadigingsgevoel bereikt.

Kies voor groenten op je brood. Maak op voorhand gezonde groentespreads. Deze zijn gemakkelijk te maken. Voor een paprika groentespread heb je de volgende ingrediënten nodig: 1 rode paprika, ½ selder, 1 lente-ui en 100 gram magere smeerkaas bv. Philadelphia light. Maak de groenten schoon en hak ze klein met een staafmixer. Meng vervolgens het groentemengsel door de kaas en kruid af met wat citroensap en paprikapoeder. Met deze gezonde groentespread kan je al snel 4 tot 8 boterhammen beleggen.

Geen paasbrunch zonder eieren. Kies dan echter voor gekookte eieren. Deze zijn gezonder dan een omelet of een spiegelei, gebakken in boter. Heb je toch zin in het laatste? Gebruik dan één lepel bereidingsvet om het minder vetrijk te maken. Denk je eerder in de richting van  chocolade eieren? Koop geen grote eieren maar kleintjes die individueel verpakt zijn. Geniet met mate en beperk je chocoladeconsumptie.

Geniet van je paasdessert maar overdrijf hier niet in. Neem een kleiner stuk en geniet hier extra van. Voorzie ook wat fruit op tafel. Zo hebben je gasten een gezond alternatief en zorg je voor kleur op je tafel.

Verdeel de restjes onder de familie.

Vrolijk Pasen!

Geef een reactie