In balans - Gezin
Een reactie plaatsen

Dicht bij mij

Na negen maanden lekker warm in mama’s buik heeft je baby heel wat te ontdekken. Om het verwerken van die prikkels iets aangenamer te maken – én om je handen soms gewoon even vrij te hebben, laten we eerlijk zijn – doen veel ouders beroep op een draagdoek. Ben jij echter ook zo’n nitwit wat knopen betreft? Dan kan je gaan voor een drager.

“Mama sinds augustus. Draagzakliefhebber ook. Want ook nu wil ik mijn kleintje nog lekker dicht bij mij en zo’n draagdoek knopen is me nog niet echt goed gelukt. Ik beken: na 15 keer dat ene YouTube-filmpje te bestuderen, sta ik daar nog te klungelen. Ik vind het echt belangrijk dat ze een gezonde houding aanneemt” – Laura

Naamloos

Wat is ergonomisch dragen?

Wanneer je kindje een natuurlijke M-houding (kikkerhouding) aanneemt in de draagdoek of – zak, spreken we van ergonomisch dragen. Dat wil zeggen dat de knietjes van je baby zich hoger bevinden dan de billen en het rugje licht gebogen is. Zo zit je kindje stevig, rechtop tegen je aan en met ondersteuning van knieholte tot knieholte. Bovenal is het belangrijk dat je baby goed ondersteunt wordt. En vergeet jezelf vooral niet: gun jouw lijf ook een comfortabele doek of zak. Op die manier wordt het gewicht van je kindje gelijkmatig verdeeld over je eigen lichaam.

Waarom dan?

Een juiste houding is o zo belangrijk! Pasgeborenen zijn enorm kwetsbaar. Hun skelet is immers nog niet volledig volgroeid. Indien je ergonomisch draagt, draag je op een positieve manier bij aan de lichamelijke ontwikkeling van je kindje. Heeft je baby last van krampjes? Ook dan kan ergonomisch dragen helpen!

Versterk jullie band, leer andere mama’s kennen én werk aan je conditie in onze draag- en dansworkshops vanaf maart.

Bovendien krijg je professionele begeleiding rond correct dragen. Je kan starten vanaf 8 weken na je bevalling. Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie