Site pictogram (on)gewoon vrouw

DIY: natuurlijk gezichtsmasker

Wist je dat er een heleboel natuurlijke ingrediënten zijn die de huid hydrateren én verzachten? En het beste van al: je hebt ze waarschijnlijk gewoon in huis! Pep je huid op met één van deze homemade gezichtsmaskers.

Tip: Leg voor het aanbrengen van het masker een minuutje lang een warme, vochtige handdoek of washandje op je gezicht. Dit opent de poriën en zorgt ervoor dat het masker beter kan intrekken. Ontspannen maar!

Bananenmasker (voor de vette huid)

We weten allemaal dat bananen rijk zijn aan kalium, maar het tropische fruit heeft nog tal van andere voordelen. De banaan zuivert de poriën, werkt ontvettend én is tegelijkertijd vochtinbrengend.

Avocadomasker (voor de droge huid)

We love avocado! En hoe kan het ook anders, alle vitamines en vetten die deze peervormige vrucht zo gezond maken, hebben ook een wonderbaarlijk effect op je huid. De avocado zorgt bijvoorbeeld voor meer elasticiteit en het stralen van de huid.

Aardbeienmasker (voor de normale tot vette huid)

Dit masker ruikt niet alleen heerlijk, het verkleint je poriën en reinigt de vettere huid. Genieten met de grote G!

Yoghurtmasker (voor de gevoelige/geïrriteerde huid)

Als je net iets te lang in de zon hebt gezeten op een mooie zomerdag kan je huid branderig en strak aanvoelen. Dan is dit het ideale masker om te gebruiken! Het kalmeert en verzorgt de huid, hydrateert en zorgt voor minder roodheid.

Deze ingrediënten kunnen ook met elkaar gemixt worden om er nog meer voordelen uit te halen. Wat dacht je van een avocado-banaan-yoghurtmaskertje?

Mobiele versie afsluiten