Ingrediënten voor 4 personen
- 8 paprika’s
- 350g tomatenblokjes (verse tomaten)
- 350g champignons
- ui, knoflook
- scheutje olie
- gedroogde oregano (indien gewenst)
- look, peper en zout
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Doe de tomatenblokjes, gesnipperde ui en knoflook in een grote vuurvaste schaal. Breng op smaak met wat peper, zout en gedroogde oregano (indien gewenst).
Bereidingswijze
- Was de paprika’s. Snij 8 paprika’s dwars door en verwijder de zaadlijsten en de steel. Je kan het steeltje nog houden om na de vulling terug te leggen op de paprika.
- Maak de champignons proper en snij ze in stukjes.
- Verwarm de pan of wok voor en stoof de champignons lichtjes aan in olie. Voeg hieraan de tomatenblokjes toe.
- Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Vul de paprika’s met het mengsel van champignons en tomatenblokjes.
- Heb je saus over? Vul dan de ovenschaal met het mengsel.
- Zet de paprika’s in de schaal.
- Zet de schaal ongeveer 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Serveer met gekookte aardappelschijfjes of gekookte zilvervliesrijst.
Smakelijk!
Tip: Gebruik een antikleefpan zodat je de champignons zonder olie kan bakken.