Lekker koken
Leave a Comment

Recept: gevulde paprika’s

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 paprika’s
  • 350g tomatenblokjes (verse tomaten)
  • 350g champignons
  • ui, knoflook
  • scheutje olie
  • gedroogde oregano (indien gewenst)
  • look, peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Doe de tomatenblokjes, gesnipperde ui en knoflook in een grote vuurvaste schaal. Breng op smaak met wat peper, zout en gedroogde oregano (indien gewenst).

gevulde-paprikas-2.jpg

Bereidingswijze

  1. Was de paprika’s. Snij 8 paprika’s dwars door en verwijder de zaadlijsten en de steel. Je kan het steeltje nog houden om na de vulling terug te leggen op de paprika.
  2. Maak de champignons proper en snij ze in stukjes.
  3. Verwarm de pan of wok voor en stoof de champignons lichtjes aan in olie. Voeg hieraan de tomatenblokjes toe.
  4. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  5. Vul de paprika’s met het mengsel van champignons en tomatenblokjes.
  6. Heb je saus over? Vul dan de ovenschaal met het mengsel.
  7. Zet de paprika’s in de schaal.
  8. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  9. Serveer met gekookte aardappelschijfjes of gekookte zilvervliesrijst.

Smakelijk!

Tip: Gebruik een antikleefpan zodat je de champignons zonder olie kan bakken.

Geef een reactie