De paasklokken zijn weer in het land. Heb je nog kookinspiratie nodig voor zondag? Met dit recept van chef van dienst Kristien tover je zo een lekkere quiche op tafel! Pssst: handig wanneer je bezoek krijgt!
Ingrediënten
- 200g ham, in blokjes
- 1 vel bladerdeeg
- 3 preiwitten, in ringen
- 4 eieren
- 100g geraspt light kaas
- 4 el light room
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Stoom de preiringen 2 minuten boven een bodempje water. Laat ze uitlekken en afkoelen.
- Klop de eieren los met de room, een beetje peper en zout.
- Leg het bladerdeeg op bakpapier in een diepe, ronde bakvorm.
- Schep de prei en de hamblokjes op het deeg. Lepel er de eieren over. Bestrooi met de gemalen kaas.
- Bak de quiche 30 minuten in het midden van de oven.
Smakelijk!