Lekker koken
Leave a Comment

Recept: paasquiche met ham en prei

De paasklokken zijn weer in het land. Heb je nog kookinspiratie nodig voor zondag? Met dit recept van chef van dienst Kristien tover je zo een lekkere quiche op tafel! Pssst: handig wanneer je bezoek krijgt!

Ingrediënten

  • 200g ham, in blokjes
  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 preiwitten, in ringen
  • 4 eieren
  • 100g geraspt light kaas
  • 4 el light room
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Stoom de preiringen 2 minuten boven een bodempje water. Laat ze uitlekken en afkoelen.
  3. Klop de eieren los met de room, een beetje peper en zout.
  4. Leg het bladerdeeg op bakpapier in een diepe, ronde bakvorm.
  5. Schep de prei en de hamblokjes op het deeg. Lepel er de eieren over. Bestrooi met de gemalen kaas.
  6. Bak de quiche 30 minuten in het midden van de oven.

Smakelijk!

 

Nog kookkriebels? Schrijf je in voor VIVA Culinair

Geef een reactie