In balans - Jij
Een reactie plaatsen

Leve de (im)perfecte mama

Supermama, we streven er (bijna) allemaal naar! Maar supermama’s bestaan nu eenmaal niet. Het is tijd om deze drang naar perfectie los te laten en ook jouw imperfecties te omarmen. Want hé, het is oké om niet elke dag een gezonde maaltijd voor jouw kroost te koken, om af en toe het huishouden te laten liggen om een heerlijk kopje koffie te drinken of met vriendinnen te kletsen, om die jeans toch nog 1 keertje aan te doen, ook al is die serieus versleten …

Jullie zijn stuk voor stuk pareltjes die steeds weer opnieuw het beste van zichzelf geven! En af en toe een steekje laten vallen, zal heus de wereld niet op z’n kop zetten. Lees hier enkele inspirerende, heerlijke imperfecte momenten.

“Mama! Die kleren die jij voor mij had klaargelegd, pasten echt niet bij elkaar hé! Ik heb deze ochtend maar zelf gekozen. Mode is echt niets voor jou. Maar niet erg, ik help je wel. Je blijft nog steeds de liefste mama van de wereld” (Lenthe, 10 jaar)

“Lieve mama, woensdag had je de wekker niet gehoord. Hierdoor hebben wij ons overslapen, was ik te laat op school, kwam jij te laat op het werk, had ik een boterham met choco mee naar school ipv een gezonde snack en vergat ik mijn voorbereidingen voor biologie. Ik kreeg er zelfs een nota voor in mijn agenda. Ach ja, die leerkracht is ook niet perfect hoor 😉 Ik vind je nog steeds de beste (en grappigste) mama van iedereen” (Hannah, 15 jaar)

“Ugh mamaatje … Altijd zo bezorgd. Ja, ik ga ’s avonds naar Leuven voor een feestje. Neen, je moet me niet brengen. Ja, ik ga voorzichtig rijden. Neen, ik ga niet drinken. Ja, ik stuur je een sms’je. Maar hey, ik weet dat jouw moederinstinct gewoon sterker is dan jezelf” (Laurens, 24 jaar)

“Tja… Op tafel dansen had misschien niet gemoeten. En je pleidooi over ‘vroeger was de muziek zoveel beter’ konden ze ook wel missen op het familiefeest. Maar wat een dansmoves zeg! Die heb ik vast van jou geërfd!” (Karo,28 jaar)

“Moeder, ge kunt toch zagen! Die dingen heb je vorige week ook al gezegd, je valt serieus in herhaling. Vrouwen hé! (*rolt met zijn ogen*) … Mja, je weet dat ik niet zonder jou kan” (Tom, 32 jaar)

 

Geef een reactie