In balans - Jij
Een reactie plaatsen

Elk huisje heeft zijn … verhuisdag

Ik ga verhuizen! Spannend. Maar pffff, wat komt er veel bij kijken. Gelukkig zijn er een heleboel tips om de – vaak onoverzichtelijke en chaotische – taak vlotter te laten verlopen.

Tip 1: Verhuis geen overbodige spullen

Verhuizen is de ideale timing om overbodige spullen te verkopen, te doneren of weg te gooien. Wist je niet dat die keukenrobot nog achter in de kast stond of schrik je van al die verzamelde decoratiespullen? Bekijk dan eens kritisch of je deze werkelijk nog nodig hebt. Doneer aan familie, vrienden, kennissen, goede doelen, kringloopwinkels …

IMG-20190315-WA0005

Op 2dehands.be kan je snel en gemakkelijk spullen verkopen. Mijn motto: wie niet waagt, niet wint! Iemand anders kan maar net nodig hebben, want jij niet langer nodig hebt.

 

 

 

Tip 2: Planning en timing

Maak een goede planning op voor datgene wat je moet doen: voor de verhuisdag, tijdens de verhuisdag en na de verhuisdag. Denk ook praktisch aan vervoer en schakel indien nodig een verhuisfirma in.

Timing is alles. Wacht niet tot het laatste moment. Tijdig beginnen met verhuizen is dus de boodschap. Zo kan je nog flexibel omgaan met onverwachte omstandigheden en beperk je het stressniveau. In principe wordt het aangeraden om ongeveer vier weken voor de daadwerkelijke verhuisdag reeds te beginnen met alles in te pakken en eventueel kleine stukken te verhuizen (indien mogelijk). Ook het uit elkaar halen van meubelen die je niet direct meer nodig hebt kan je heel veel tijd en moeite besparen.

Tip 3: Vraag hulp

Besef dat je een verhuis niet alleen moet doen en regelen. Je mag gerust professionele hulp inschakelen en familie/vrienden optrommelen. Vergeet ook zeker de helpende handen niet te verwennen. Trakteer ze niet enkel op eten en drinken, maar hoor ook eens of zij spullen kunnen gebruiken die je anders zou weggooien of -geven. Zorg er trouwens voor dat alles netjes ingepakt is alvorens ze je komen helpen op D-day.

Tip 4: Pak een weekendtas met essentiële benodigdheden
sj-baren-1281098-unsplash

Maak een tas met volgende spullen: proper ondergoed, sokken, toiletartikelen, medicijnen, extra kleren, een pyjama, een gsm-oplader … Laad andere spullen die je meteen na de verhuis nodig hebt in een grote doorzichtige doos. Denk aan een scherp mes of schaar, keukenrol, vuilniszakken, bestek, basis kookmateriaal, plakband, opladers, extra toiletpapier, gereedschap, een dweil en dergelijke.

Tip 5: Maak gebruik van verhuisdozen

Verhuisdozen kan je kopen, vragen bij vrienden/kennissen die pas verhuisd zijn of gaan vragen in de supermarkt (bv. bananendozen). Vul de dozen met spullen die bij elkaar horen. Sluit alle dozen goed en kleef ze dicht. Zorg ervoor dat de dozen het gewicht kunnen dragen. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (maximaal 20 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen. Een vuistregel: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn.

Uiteraard kan je ook manden, kratten en valiezen gebruiken tijdens een verhuis. Zo kan je kleren, boeken … gemakkelijk in een valies verhuizen. Knuffelbeesten, cd’s of andere spulletjes kunnen dan weer gemakkelijk in een mand.

Tip 6: Label je verhuisdozen

Label je verhuisdozen, zodat je goed weet wat de inhoud van deze doos is. Zo kan je de juiste doos meteen in de juiste kamer zetten. Gemakkelijk voor je verhuisteam! Je kan dit bijvoorbeeld aangeven door kleurcodes per kamer te gebruiken. Hou voor het gemak per kamer een overzicht bij met het aantal dozen. En nog een tip: nummer je dozen en maak een handig register, zo weet je exact wat in welke doos zit.

screenshot_20190425-131706.jpg

Binnenkort verhuizen? Veel succes!

Geef een reactie