Maatschappij
Een reactie plaatsen

Mail, meeting, maatje

Vrienden en sociaal contact zijn onmisbaar in ons leven. Mensen zijn nu eenmaal sociale wezens en hebben de psychologische behoefte om ergens bij te horen. Dat verandert niet wanneer je ’s morgens de werkvloer betreedt. Het is dus niet onlogisch dat je naar collega’s toetrekt waarmee je kunt lachen en waar je even je hart bij kunt luchten. Vriendschappen op de werkvloer hebben heel wat voordelen. Hoera voor collegialiteit!

Onvoorwaardelijke steun

Collega’s die een goede band met elkaar hebben zijn begripvoller. Heb je een baaldag op het werk? Zit je even met de handen in het haar? Geen paniek! Jouw liefdevolle collega’s staan voor jou klaar en zorgen dat je opgevangen wordt. Ze helpen je waar nodig en bieden een luisterend oor. Meer nog! Hetzelfde geldt voor vervelende situaties aan het thuisfront. Wanneer je een vertrouwensband hebt met je collega’s kunnen zij je advies geven en je erdoorheen slepen.

“Collega’s die een goede band met elkaar hebben zijn begripvoller, helpen waar nodig en bieden een luisterend oor.”

Weg met de maandagblues

Dankzij een sterke band met je collega’s kijk je uit naar een nieuwe werkdag en ga je met plezier naar het werk. Je hebt immers heel wat te vertellen, kijkt ernaar uit om samen te lunchen, te lachen en ervaringen te delen. Zalig toch!?

Team 33_zondeClaragebruiken

Teamwork en productiviteit

Wanneer je werkt op een plaats waar een leuke werksfeer heerst, ben je gelukkiger, zelfzekerder en heb je minder twijfels of je wel of niet in het team past. Hierdoor kun je je beter concentreren op je werk en ben je productiever. Verder zal je door de goede band met je collega’s ook extra gemotiveerd worden om te werken. En gemotiveerde werknemers leiden op hun beurt dan weer tot een beter team.

Persoonlijke groei

Wanneer je een sterke band hebt met je collega’s, stimuleer en inspireer je elkaar. Je daagt elkaar uit en op die manier til je elkaar tot een hoger niveau. Ook twijfel je minder om advies te vragen aan iemand die je kan vertrouwen. En feedback zorgt ervoor dat je persoonlijk kan groeien. Heerlijk toch!?

“Collega’s met een sterke band stimuleren elkaar, inspireren elkaar en dagen elkaar uit!”

Lachen is gezond

Een inside joke, een grappige situatie op de werkvloer: samen even lachen doet echt deugd. Het laat je toe wat stoom af te blazen en het ontspant je. Bye bye, stress!

Team 31

Timemanagement

Afspraken maken en activiteiten plannen met vrienden loopt niet altijd gemakkelijk. Iedereen heeft een bomvolle agenda. Ideaal dus als je een paar vrienden op de werkvloer hebt. Deze zie je bijna elke dag (zelfs meer dan jouw partner en kinderen) en je moet er geen extra afspraak voor inplannen.

Genoeg redenen dus om vriendschappen op het werk te koesteren. Schuif dat zakelijke soms even aan de kant en werk aan de relatie met je collega’s. Maar opgelet, hou het professioneel. Vergeet niet dat er ook gewerkt moet worden. Hou jullie gezellige gesprekken dus voornamelijk voor de pauzes en/of de lunchbreak.

Naast ons vast team van medewerkers zijn wij ook steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Zin om mee te werken aan onze warme vereniging? Onze openstaande vacatures vind je op Facebook.

Geef een reactie