In balans - Jij
Een reactie plaatsen

Tips voor een miserabel leven

Frustratie. Angst. Verdriet. Wij voorzien je van 10 tips voor een miserabel leven! Welke adviezen pas jij nu al dagelijks toe? Laat je inspireren, want van elkaar leren doen we ons hele leven lang!

1 – Leer niet uit je fouten

Waarom zou je? Het is toch veel leuker om weeral met de gevolgen van de vorige keer geconfronteerd te worden? Zeg dus volmondig ‘ja’ tegen die risicovolle investeringen, een propvolle agenda en torenhoge verwachtingen. ‘Mag het ietske meer zijn?’ Ja!

2 – Vind alles alledaags

Een roze zonsondergang. Een vriendelijk gebaar van een vreemde. Een pracht van een doelpunt. Niks is nog bijzonder voor jou. Emoties afvlakken kan jij als de beste. Hoogte- en dieptepunten? Die staan niet in jouw woordenboek.

ongewoon1-page-001

3 – Leef in angst

Zolang je je focust op alles wat er kan misgaan, kan niets jou echt raken. Jij bent immers op alles voorbereid. Je kan ontslagen worden. Je partner kan vreemdgaan. Je kan morgen overreden worden. Je stijltang kan in brand vliegen. Hup, het appartement is eraan. Jij weet wat je te doen staat: trek een muur op en een kwetsbaar, gespannen leven huilt je toe!

4 – Omring jezelf door negativiteit

Stap 1: hang dit artikel tegen je spiegel.
Stap 2: volg alleen maar onrealistische, ‘picture perfect’-accounts op sociale media.
Stap 3: omgeef jezelf met mensen die meester zijn in het negatieve in alles te benadrukken.

ongewoon2-page-001

5 – Doe nooit iets spontaan

Avontuur? Neen, bedankt. Kies liever voor de dagelijkse sleur en laat niets aan het toeval over. Je moest maar eens per ongeluk de man van je leven tegen het lijf lopen tijdens een impulsief tripje. Gedaan met sprankeltjes in de ogen en kriebels in de buik. Laat die vlinders maar rusten.

6 – Streef altijd de acceptatie van anderen na

De tofste vriendin, de mama die altijd alles onder controle heeft, de collega die nooit ‘nee’ zegt, de partner met steevast geschoren benen … You’ve got it all, baby! Aangezien je in elke rol wil uitblinken en vreest dat het toch nooit goed genoeg is, loop je jezelf voorbij. Top, dat is goed voor de conditie!

7 – Negeer je gevoel

Vertrouw erop dat anderen altijd beter weten wat je nodig hebt dan jijzelf. Zegt je buikgevoel ‘oosten’? Volg toch maar de kudde naar ‘westen’. Of was het ‘zuiden’? Het maakt niet uit. Het ‘noorden’ ben je toch al lang kwijt.

8 – Zoek nooit grappige kattenvideo’s op op YouTube

Want zeg nu zelf, daar ben jij toch te serieus voor? Spelen is voor kinderen. Voor mopjes heb jij gewoon geen tijd. Luchtigheid is naïviteit wat jou betreft en daar ben je toch helemaal niets mee?

9 – Geloof niet in tweede kansen

Even realistisch nu: eens een loser, altijd een loser. Denk dus vooral niet dat je een misstap te boven komt. Tweede kansen zijn er voor zij die denken dat de eerste vergeten werd. Laat je hoofd hangen en leg je erbij neer.

10 – Volg al deze tips feilloos op

Je had het vast al wel door: neem bovenstaande tips alsjeblieft niet te letterlijk. Wel een toptip van formaat: besef dat je de omstandigheden niet altijd in de hand hebt, maar wel de manier waarop je ermee omgaat.

ongewoon3-page-001

-geschreven door Laura Gielis
-illustraties door Niet Nu Laura (Laura Janssens)
link naar grappige kattenvideo (ah ja, want die had je nog tegoed!)

Geef een reactie